среда, 2. новембар 2011.

Јубилеј


Кретенизму нема краја.
Не може да прође недељу дана а да ови наши руководиоци поново не направе неку ординарну глупост.
Данас су нас, међутим, обрадовали са две.
Решили наши владари да буду добри, па смислише поклон честитку (прича се о цифри између 40 и 50 хиљада динара) за свакога ко је у државној служби радио тачно 10, 20 или 30 година. Нема везе што је буџет пробијен за преко милијарду евра, али бег никад није био циција. Иде и Нова година, па деда Мраз спрема поклоне, али само доброј деци. Ко се мало прерачуна дође до следећег резултата.
Ако узмемо у обзир да су инспектори примани у радни однос у таласима (1997. 1998. 2001. и 2004.), онда је јасно на кога се ово доброчинство односи.
Рачун каже да је 2011-10 = 2001. Тиме добијамо годину када је наш демократски министар Слободан Милосављевић запослио нове демократске снаге. Признаћемо да је јако глупо да се каже: „Само наши добијају паре.“ Зато је и смишљено ово позориште са ветеранима, како бисмо лакше, уз све фекалије које су нам насуте у тањир, прогутали и ову. Наравно да ће због тога, ова царска дарежљивост да обасја и неке који су се случајно нашли на гозби, али зато се фестивали и праве. Нека и себри осете владареву милост. Не сме да се осети да царство пропада, па зато сад дворске будале имају повећан обим посла.

Како се не би десило да помислимо да је њихова глупост бенигна и пролазна, на ово су додали још једну будалаштину. О њој ћемо у следећем наставку.

Нећете нас купити новцем. Никада. То што већина ћути, не значи да се и слаже са лудилом које вас је обузело. Људи ћуте и гутају. Полтрони којима сте се окружили покушавају да вас одобровоље лажући вас да је стање у инспекцији нормално и да „на терену“ мирише цвеће. И Јевреји су ћутке улазили у гасну комору, али је на крају Берлин сравњен са земљом.. За наук будућим поколењима.

2 коментара:

  1. E moj druze,teska ce ti to biti borba,ali uvek ces imati moju podrsku u njoj...

    ОдговориИзбриши
  2. POTREBNA JE ODLUCNIJE PODRSKA, NE SAMO PETRONIJU VEC I NjEGOVIM OSTALIM KOLEGAMA KOJE SU UGROZENE BAHATIM PONASANjEM "VRHUSKE"-BITANGI I PROTUVA !!!!!!

    ОдговориИзбриши